“Svakim danom sve je više zainteresovanih za upis u našu školu, a posebno su slatki mališani koji se pojave sa roditeljima na vratima kancelarije, a nisu krenuli još ni u školu,” kaže sekretar ŠF Bambinosi Amer Hadžić. Prema njegovim riječima ljeto je bilo vrlo aktivno, radilo se bez pauze jer upis traje za sva godišta, od najmladjih koji su rodjeni 2015. pa do onih najstarijih rodjenih 2005. godine.

 “Mi radimo 12 mjeseci u godini tako da je u Bambinosima ljeto bez raspusta,” ističe Hadžić. “Djeca prave pauze u različitim periodima u zavisnosti kada roditelji uzimaju odmore. Mi se prilagodjavamo i radimo konstantno, jer treninzi ne prestaju tokom cijelog ljeta. Takodjer, u sjedištu Škole u popodnevnim satima je uvijek neko prisutan kako bi se mogao obaviti upis novih članova.

Iako vazduh trepti od vrućina tokom ljeta pa su kretanja danju smanjena, treninzi Bambinosa koji se održavanu u večernjim satima bili su dobra prilika kako za dječije aktivnosti tako i za druženje roditelja.

“Roditelji iskazuju veliki interes za našu školu prije svega zbog kvalitetnih treninga koji se rade po posljednjim UEFA standardima,” kaže Hadžić. “Pored toga roditelji su posebno zadovoljni jer se treninzi održavaju u večernjim satima pa ne moraju izlaziti s posla da bi doveli djecu na trening.”

Od ove godine Bambinosi su uveli i Kodeks ponašanja za roditelje, djecu i trenere. Kako nam je rekao Hadžić, to je praksa poznata u svijetu nogometa i time se postiže lakša komunikacija izmedju trenera, roditelja i djece.

“Kodeks će pomoći svima nama da olakšamo komunikaciju i stvorimo što bolji ambijent za djecu zbog kojih smo svi tu, i Škola i roditelji,” naglasio je Hadžić. “Ako želimo dobro djeci, onda ih moramo rasteretiti stresa jer su oni najveće žrtve pritiska sa tribina. Često se dječiji fudbal posmatra sa žarom s kakvim se gledaju utakmice odraslih, što je neprirodno. Ni djeca ni profesionalni igrači ne mogu uvijek pružiti što publika očekuje. Medjutim, kada su najmladji u pitanju onda je naša dužnost da im stvorimo ambijent za uživanje i zdrav sportski razvoj.”

Na kraju nam je Hadžić rekao da je ova godina prekretnica u Bambinosima jer se uskoro starta sa prvim timom.

“Početkom jeseni nam dolazi visoka delegacija Fudbalskog kluba MTK iz Budimpešte, drugog najtrofejnijeg kluba Madjarske svih vremena,” navodi Hadžić. “Delegaciju će predvoditi vlasnik i predsjednik MTK koji će biti u pratnji sportskog direktora, skauta i ličnog savjetnika. To će biti nastavak razgovora o potencijalnoj saradnji koji su otpočeli u Budimpešti u julu ove godine kada je Uprava Bambinosa boravila u Madjarskoj.”

Na naše pitanje da otkrije ime prvog tima koji se uskoro osniva, Hadžić je rekao da nema ovlaštenja za izjavu po tom pitanju.