Predstavnici Škole fudbala Bambinosi Sarajevo na poziv uprave Fudbalskog kluba MTK iz Budimpešte boravili su u dvodnevnoj posjeti ovom renomiranom klubu gdje je razgovarano o potencijalnoj saradnji.

Predsjednik Bambinosa Elmir Behlulović, direktor Muamer Dalipagić, predstavnik Škole za saradnju sa Madjarskom Erol Ramusović i predsjednica Poslovnog savjeta Mađarske i Bosne i Hercegovine Gabriella Nagy, razgovarali su sa domaćinima o modalitetima kooperacije.

“MTK je drugi najuspješniji tim u historiji nogometa u svojoj zemlji sa poznatom akademijom gdje stvaraju igrače od najmanjih uzrasta,” rekao je Behlulović. “Sportski direktor MTK Balazs Polyak se posebno zainteresovao za sistem treninga po kojem rade naši treneri i rado je prihvatio poziv za posjetu Sarajevu. On je detaljno upućen u svijet nogometa naglasivši da je naš region poznat po stvaranju dobrih fudbalera, te očekuje uspješnu saradnju sa Bambinosima.”

Direktor Bambinosa gospodin Dalipagić je upoznao delegaciju MTK-a o dosadašnjim uspjesima škole na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

“Želimo našim dječacima obezbjediti što bolje uslove rada i perspektivu u budućnosti,” istakao je Dalipagić. “Boravak u Budimpešti je pokazao da smo poželjni kao partner u stvaranju igrača i u zemljama Evropske unije. Direktor za strategiju imeđunarodne odnose MTK Sszabo David je rekao da će detalji razgovora biti prenijeti vlasnicima, nakon čega će se donijeti odluka o daljm koracima.”

Gospodin Erol Ramusović, predsjednik Skupštine Senata privrede EU u BiH i uspješan bh. biznismen sa zadovoljstvom je predstavio Bambinose svojim prijateljima u Budimpešti.

“I sam sam se uvjerio u sistem djelovanja ove škole,” kaže Ramusović. “Zadovoljstvo je gledati sa kojim entuzijazmom se radi sa djecom, nakon čega uspjeh dolazi kao rezultat tog rada.”

Početkom jesenje sezone Bambinosi očekuju predstavnike MTK-a na svojim treninzima, a nakon toga nastavak započetih razgovora.