Škola fudbala Bambinosi Sarajevo, prva je u jugoistočnoj Evropi organizovala nutricionistički pregled za svoje polaznike.

Prateći preporuke stručnjaka u svjetskom fudbalu, u saradnji sa nutricionistom Tarikom Zolotićem i njegovom asistenticom Medinom Hodžić, dječaci ove škole prošli su pregled kojim se utvrdjuje stanje uhranjenosti i nutritivni status organizma (vrijednosti vitamina i minerala).

Prema riječima gospodina Zolotića, svako djete ima svoje posebnosti i različite potrebe kada je ishrana u pitanju. “Zbog toga me radovala činjenica da su se u Bambinosima odlučili na ovakav potez,” kaže Zolotić. “Nakon pregleda, uz pomoć najsavremenije kompjuterske tehnologije, Bambinosi će za svoje članove dobiti jasnu nutricionističku sliku uz naše upute i preporuke. Pored korisnih informacija za klub, roditelji će moći, ako je potrebno, korigovati ishranu svog mališna.”

Predsjednik ŠF Bambinosi Elmir Behlulović posebno ističe zadovoljstvo saradnjom sa nutricionistom Zolotićem koji je, kako veli, odmah prihvatio poziv i izradio posebnu bazu u kojoj će voditi evidenciju o svakom igraču. “Osim redovnih pregleda koji djeca obave prema zahtjevima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, naš trenerski tim redovno prati preporuke FIFA-e i UEFA-e kada je u pitanju briga i rad sa djecom. Drago nam je što smo lideri u ovome uz uvjerenje da će ovakvi koraci približiti Bambinose najbolje organizovanim školama fudbala u Evropi.”

  • Slike možete pogledati u galeriji.