Delegacija najstarijeg fudbalskog kluba Madjarske MTK Budimpešta predvodjena vlasnikom i predsjednikom kluba Sandor Zakorom, završila je dvodnevnu posjetu Sarajevu i Školi fudbala Bambinosi. Ovo je uzvratna posjeta nakon što je delegacija Bambinosa posjetila MTK početkom ljeta kada je razgovarano o modalitetima potencijalne saradnje. 

Prema riječima predsjednika Bambinosa Elmira Behlulovića, ovo je značajan korak u razvoju škole. “Za samo šest godina postojanja uspjeli smo privući pažnju jednog kluba iz Evropske unije koji je prepoznao naš rad,” rekao je Behlulović. “Delegacija od 6 osoba predvodjena vlasnikom MTK govori dovoljno. U njegovom timu, pored Gabrielle Nagy, organizatora posjete, bili su sportski direktor kao i direktori kompanija koje su u istoj vlasničkoj strukturi sa MTK. U narednom periodu ćemo usaglasiti buduće korake i ozvaničiti partnerstvo.”

Direktor Bambinosa Muamer Dalipagić u razgovoru sa kolegama iz Madjarske istakao je sistem rada i motiv koji pokreće ovu uspješnu sarajevsku školu fudbala. “Saradnja će za početak podrazumjevati prepoznavanje naših talenata koji će dobiti priliku da odu na probu u FK MTK,” naglasio je Dalipagić. “Pozvani smo u Budimpeštu gdje će domaćin organizovati nekoliko utakmica za Bambinose kako bi i ostali MTK stručnjaci mogli ocjeniti kvalitet naše djece. U januaru naredne godine očekujemo poziv trenerima da prisustvuju seminaru u organizaciji MTK sa predavačima i stručnjacima iz Španije.“

Nakon što je gostima prezentirana vizija i novo ime prvog tima koji će početi sa radom naredne godine, gosti su iskazali spremnost za saradnju i na tom projektu.